TÄRKEÄÄ! MUUTOS SYYSKOULUTUKSEN 23.-24.9.2021-OHJELMAAN

  • 19.08.2021


Hyvä Ultraääniseuran jäsen,

Maailmanlaajuisella covid-epidemialla on ollut merkittävä vaikutus seuramme toimintaan etenkin koulutustilaisuuksien osalta. Rauhallisen kesän jälkeen Helsinki ja Uusimaa ovat taas leviämisvaiheessa, jonka seurauksena uusia rajoituksia on otettu käyttöön. Rajoitukset, jotka koskevat kokoontumisia sisätiloissa ovat tällä hetkellä voimassa 10.9.2021. Mitä tapahtuu sen jälkeen, on täysin sattuman varassa ja riippuu pitkälti siitä, miten pandemia etenee ja miten viranomaiset siihen suhtautuvat. Syyskuun koulutuspäiviin on enää kuukausi aika.

Eilisessä johtoryhmän kokouksessa yksimielisesti jouduimme luopumaan aikeistamme järjestää hands-on koulutus 24.9.2021. Päätöksen taustalla on kaksi syytä: 1) koulutuspaikan pienissä tutkimushuoneiksi kaavailluissa neuvottelutiloissa ei olisi ollut mahdollista huolehtia turvaväleistä tai välttää lähikontakteja 2) merkittävä osa raskaana olevista potilaista eivät ole rokotettuja ja tällä hetkellä kuuluvat riskiryhmään. Olisi ollut eettisesti arveluttavaa altistaa tutkittavia tartunnalle. Edellä mainituista syistä johtuen päätimme luopua myös suunnitelmastamme juhlistaa Ultraääniseuran 50 vuotista taivalta. Päädyimme siirtämään juhlallisuudet ensi vuoden puolelle, sillä haluamme juhlia 50-vuotiasta seuraamme näyttävästi ilman 2 metrin turvaväliä ja suu-nenäsuojaa.

Torstaille 23.9.2021 suunniteltu koulutuspäivä sen sijaan pidetään sovitusti turvaväleistä huolehtien sekä paikan päällä, että etänä. Rajoitettu määrä osallistujista pääsee myös illalliselle.

Ymmärrämme päätöksemme aiheuttaman pettymyksen ja myötäelämme vahvasti tilanteessa. Meitäkin harmittaa kovasti tämä muutos.


19.8.2021

Ultraääniseuran johtokunta