Akuuttiultraäänen symposium: Kriittisesti sairastuneen potilaan vieriultraääni

• 26 - 27.09.2024

• Helsinki, Meilahden sairaala

SYMPOSIUM 26.-27.9.2024 Helsinki, Meilahden sairaala:
Kriittisesti sairastuneen potilaan vieriultraääni

Professori, tehohoitolääkäri, ja critical ultrasound -pioneeri Daniel Lichtenstein saapuu syyskuussa puhumaan Helsinkiin ultraäänen käytöstä kriittisesti sairaan potilaan diagnostiikassa ja hoidossa. Hän on kehittänyt erityisesti keuhkojen ultraääntä ja julkaissut useita uraauurtavia artikkeleita sekä oppikirjoja kriittisesti sairaan potilaan ultraäänitutkimuksista.

Symposiumin ensimmäisenä päivänä hän kertoo ”holistisen ultraäänitutkimuksen” perusteista, osatutkimuksista sekä sen pohjalta kehittämistään protokollista (esimerkiksi BLUE-protokolla). Luentojen lisäksi nähdään demonstraatioita.

Toisena päivänä järjestetään prof. Lichtensteinin johdolla käytännön koulutusta, johon on rajallinen määrä paikkoja. Käytännön koulutukseen ilmoittaudutaan erikseen ja sen sisältö tarkentuu jatkossa.

Symposiumin kohderyhmänä ovat kaikki vaikeasti sairastuneita potilaita hoitavat lääkärit. Symposiumia haetaan kurssimuotoiseksi koulutukseksi seuraaville erikoisaloille: akuuttilääketiede, anestesiologia ja tehohoito, keuhkosairaudet, sisätaudit, radiologia, yleislääketiede.

AIHEET:

26.9.2024:
Introduction to holistic ultrasound in critical care
Lung ultrasound in the critically ill (LUCI)
Simple emergency cardiac sonography

Hengitysvaikeuden diagnostiikka: BLUE-protocol
Sokin diagnostiikka ja hoito: FALLS-protocol
Elvytyksen aikainen ultraääni: SESAME-protocol

Demonstraatioita ja keskustelua

27.9.2024:
Käytännön koulutusta, ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Kirjaudu sisään ilmoittautuaksesi

Lisää kalenteriin 26/09/2024 00:00 27/09/2024 00:00 Europe/Helsinki Akuuttiultraäänen symposium: Kriittisesti sairastuneen potilaan vieriultraääni Ultraääniseuran koulutus Helsinki, Meilahden sairaala DD/MM/YYYY
Tulosta ohjelma